ΜΟΝΩΣΕΙΣ - ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΕΙΣ

Facebook

Παναγιώτης Αναστασιάδης Ανακαινίσεις - Κατασκευές Κτιρίων - Μονώσεις - Θερμοπροσόψεις - Γύψινες Κατασκευές Λεπτοκαρυά Πιερίας
///////////////////////////////////////////
 

Οι μονώσεις που εφαρμόζονται στα κτίρια είναι η θερμοπρόσοψη, ή εσωτερική θερμομόνωση, ή μόνωση ταράτσας και η μόνωση διπλής τοιχοποιίας. 

 

Η θερμοπρόσοψη εφαρμόζεται στα εξωτερικά στοιχεία του κτιρίου εξαλείφοντας τυχόν θερμογέφυρες. Είναι ο πλέον συνηθισμένος τρόπος μόνωσης και έχει αντικαταστήσει τον παλιό συμβατικό τρόπο της διπλής τοιχοποιίας.

Η εσωτερική θερμομόνωση εφαρμόζεται σε εσωτερικούς τοίχους του κτιρίου όταν δεν έχουμε την δυνατότητα επέμβασης εξωτερικά. Στην εσωτερική θερμομόνωση εφαρμόζουμε κανονικά το σύστημα της θερμοπρόσοψης χωρίς το τελικό επίχρισμα,τον χρωμοσοβά. Στην θέση του χρωμοσοβά σπατουλάρουμε το σύστημα με παρετίνη και έπειτα βάφουμε τον τοίχο με ακρυλικό χρώμα.

Οι μονώσεις διπλής τοιχοποιίας ήταν ο μόνος τρόπος  μόνωσης των κτιρίων τα παλαιότερα χρόνια. Στην πορεία αντικαταστάθηκε με το σύστημα της θερμοπρόσοψης, διότι με την μόνωση διπλής τοιχοποιίας δεν υπήρχε η δυνατότητα εξάλειψης των θερμογεφυρών του κτιρίου με αποτέλεσμα να έχουμε ενεργειακές απώλειες.

Οι μονώσεις ταρατσών αποτελούν τον αναγκαίο τρόπο μόνωσης κάθε κτιρίου καθώς από την ταράτσα έχουμε τις μεγαλύτερες ενεργειακές απώλειες.

 

ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Η θερμοπρόσοψη σε κτίριο  γίνεται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος των κατακόρυφων τοίχων του. Το κάθε κτίριο έχει διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την εφαρμογή μιας επιτυχημένης θερμοπρόσοψης, όπως είναι η υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια τα δομικά στοιχεία που αποτελείται και το τοπικό κλίμα της περιοχής.

Θερμοπρόσοψη είναι το σύστημα θερμομόνωσης που εφαρμόζεται 30 και πλέον χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική. Είναι μια εναλλακτική εφαρμογή της συμβατικής μόνωσης (Μόνωση Διπλής Τοιχοποιίας και Μόνωση Σκυροδέματος) και η μόνη λύση θερμομόνωσης και ανακαίνισης για τα παλιά κτίρια, που παρέχει θεαματικό θερμομονωτικό αποτέλεσμα, εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, αρχιτεκτονική ελευθερία, ανθεκτικότητα στο χρόνο!

 

ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ

Οι παράγοντες  για το ποια μέθοδος μόνωσης ταράτσας ταιριάζει καλύτερα σε κάθε περίπτωση είναι αρκετοί, ανάλογα με την παλαιότητα της κατοικίας, την υφιστάμενη κατάσταση της υπάρχουσας μόνωσης, το μέγεθος της χρήσης που θα γίνει, καθώς επίσης και του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Στο σημείο αυτό πρέπει να γνωρίζετε ότι σε όποια μέθοδο και αν καταλήξετε πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Τα υλικά σε μια μόνωση διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο για την  θερμομόνωση της ταράτσας που θέλουμε να επιτύχουμε και τα αποτελέσματα που περιμένουμε από την μόνωση που θα εγκαταστήσουμε.

 
 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
///////////////////////////////////////////

Περιηγηθείτε στις σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με μας, και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε ή θέλετε να ρωτήσετε.